use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup přípravy

Recept

  • 140 g vlažného mléka
  • 1/2 lžičky cukru krystal
  • 20 g droždí
  • 50 g hladké mouky

Všechny suroviny spojte a nechte alespoň 10 minut vykynout. Mezi tím si ve vedlejší míse promíchejte:

  • 70 g Hera máslová (změklá)
  • 70 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 2 žloutky

Spojte obě části dohromady.

  • Přidejte 30 g lískooříškové mouky. Jestliže tuhle mouku nemáte, můžete přidat 15 g mletých lískových oříšků.
  • Nakonec přimíchejte 190 g hladké mouky
  • Hrst brusinek

Nechte 1/2 hodinky kynout

  • Mezi tím si na plech připravte pečící papír, dále rozšlehané vajíčko, drobenku (1/2 lžíce sádla+ 1 lžíce pol.mouky+1,5 lžíce cukru).

Těsto zpracujte a rozdělte na 12 stejných dílů (47 g).  Každý díl rozválejte na 20 cm dlouhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do věnečku. Jeden vedle druhého pokládejte na pečící papír do tvaru věnce. Ten potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou. Pečte při teplotě 170°C do zhnědnutí.

Po vychladnutí ozdobte každý malý věneček mochyní a doplňte mašlí.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.