Postup přípravy
Recept
- 140 g vlažného mléka
- 1/2 lžičky cukru krystal
- 20 g droždí
- 50 g hladké mouky
Všechny suroviny spojte a nechte alespoň 10 minut vykynout. Mezi tím si ve vedlejší míse promíchejte:
- 70 g Hera máslová (změklá)
- 70 g cukru krystal
- špetka soli
- 2 žloutky
Spojte obě části dohromady.
- Přidejte 30 g lískooříškové mouky. Jestliže tuhle mouku nemáte, můžete přidat 15 g mletých lískových oříšků.
- Nakonec přimíchejte 190 g hladké mouky
- Hrst brusinek
Nechte 1/2 hodinky kynout
- Mezi tím si na plech připravte pečící papír, dále rozšlehané vajíčko, drobenku (1/2 lžíce sádla+ 1 lžíce pol.mouky+1,5 lžíce cukru).
Těsto zpracujte a rozdělte na 12 stejných dílů (47 g). Každý díl rozválejte na 20 cm dlouhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do věnečku. Jeden vedle druhého pokládejte na pečící papír do tvaru věnce. Ten potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou. Pečte při teplotě 170°C do zhnědnutí.
Po vychladnutí ozdobte každý malý věneček mochyní a doplňte mašlí.
Danu z blogu Marzicake navštivte zde.