Dýňový quiche
Slané koláče, stejně jako ty sladké, mohou mít tolik podob! Co říkáte na tento s dýní a nivou?
- Čas přípravy35 minut
- 6 porce
Ingredience
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 120 g Hery máslové
- 3–4 lžíce ledové vody
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
Na náplň:
- 1 malá Hokaido dýně
- 200 g nivy
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- špenát podle chuti
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Nejprve dejte do trouby péct nakrájenou dýni (přibližně 20 minut, do měkka).
- Mouku smíchejte se špetkou soli a moučkového cukru, přidejte vychladlou Heru máslovou, vodu a vypracujte hladké těsto. Udělejte z něj bochánek. Těsto rozválejte do kruhu a přeneste do vymazané formy. Těsto propíchejte několikrát vidličkou, zatěžkejte fazolemi a dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte cca 15 minut .
- Špenát spařte a nasekejte. Smetanu smíchejte s nastrouhanou nivou, vejci, solí a pepřem. Na upečené těsto rozmístěte upečenou dýni, na ní špenát a vše zalijte nivovou směsí. Pečte dalších cca 20–25 minut na 170 °C.