Ganache – šlehaný krém
Pouze 2 ingredience a neodolatelný výsledek. Ganache neboli ganáž je lesklý, hutný krém lahodné chuti, který povýší všechny vaše cukrářské výtvory na mistrovská díla. Chce to jen trochu pečlivosti.
- 1 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí
- 100 g čokolády (nejméně 70 % kakaa)
- 200 g smetany ke školehání (30–40 %)
Postup přípravy
- Čokoládu si nalámejte a dejte do skleněné nebo nerezové mísy. V hrnci nechte svařit smetanu. Vařící smetanou zalijte nalámanou čokoládu a metličkou umíchejte do hladkého krému. Krém nechte vychladnout. Pozor. Aby vás neosychl je dobré na něj dát fólii. Po vychladnutí krém vyšlehejte na pěnu. Tento krok nesmíte dělat moc dlouho, jinak vám Ganache zezrníčkovatí. Doporučena doba šlehání je 1–2 minuty.
- Vyšlehanou Ganache dejte ještě na chvíli zchladit do lednice. Po vytažení můžete použít čokoládovou Ganache na zdobení dortů, minibábovek, cupcaků nebo ji naservívrovat do skleničky s ovocem.