use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s brokolicí

Tento quiche plný zeleniny si zamilují nejen vegetariáni. A vůbec mu neublíží, když k brokolici, cuketě a paprikám přidáte i zeleninové zbytky, co doma najdete.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Quiche s brokolicí

Ingredience

Těsto:
  • 18 dkg hladké mouky
  • 10 dkg Hery
  • 1 vejce
  • 1 kávová lžička soli
  • 1–2 polévkové lžíce vody
  • hladká mouka na podsypání těsta a Hera na vymazání formy
Náplň:
  • 2 mrkve
  • 2–3 cibule
  • 20–25 dkg brokolice
  • 1 mladá cuketa
  • 1 červenomasá kalifornská paprika
  • sůl
  • 1 dl smetany na vaření
  • 20 dkg přírodního smetanového sýra
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • muškátový ořech na špičku nože
  • 2 topinky
      Postup přípravy
      1. V mouce rozdrobíme studený margarín. Poté přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme těsto. Zabalíme do celofánu a zhruba hodinu necháme v lednici odležet.
      2. Zeleninu do náplně očistíme, brokolici (může být i mražená) rozebereme na malé růžičky, zbytek nakrájíme na středně velké kostky (1–1,5 cm). Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a dáme do ní vařit mrkev. Po 2–3 minutách přidáme cibuli a brokolici, po dalších 2–3 minutách přidáme i cuketu a papriku (případně kapii). Povaříme celkem 2–3 minuty povaříme, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
      3. Na lehce pomoučeném válu vyválíme těsto do kulatého tvaru, poté jím vyložíme Herou vytřenou dortovou formu s nízkým okrajem.
      4. Smetanu na vaření, smetanový sýr a vejce vyšleháme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme trochou muškátového ořechu. Topinky nakrájíme na středně velké kostky, smísíme se zeleninou a rovnoměrně rozložíme na těsto. Přelijeme směsí se smetanovým sýrem.
      5. V předehřáté troubě pečeme na střední stupeň 180 °C (v horkovzdušné troubě 165 °C) asi 30 minut. Podáváme jako předkrm, může posloužit i jako lehké hlavní jídlo.
      Tip: K zelenině můžeme přimíchat okapané olivy nebo kapary.