use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vajíčková pomazánka

Pomazánka, kterou zná snad každý. Připravte ji na narozeninovou oslavu, firemní večírek nebo jen k rodinné večeři. Je univerzální a chutná všem!
  • Čas pečení30 minut
  • 4 porce
recipe image Vajíčková pomazánka

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 8 vajec
  • 6 lžic majonézy
  • 1 lžíce Hery máslové
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • jarní cibulka
  • hrst nasekané petržele
  • sůl
  • pepř
      Postup přípravy
      1. Příprava je opravdu snadná. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte, rozkrojte je a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmačkejte s majonézou a změklou Herou máslovou. Bílky nasekejte najemno a smíchejte je se žloutkovou směsí. Pomazánku osolte, opepřete a přidejte k ní hořčici. Nyní vše promíchejte a na závěr přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a petržel. Pomazánka tak bude nejen lépe chutnat, ale také bude barevnější.