Sladké číslo nebo písmeno
Překvapte oslavence, ať už slaví narozeniny nebo svátek. Těsto je jednoduché, ale se zdobením si dejte pořádně záležet!
- Čas přípravy1 hodiny
- 8 porce
Ingredience
Recept na těsto:
- 230 g hladké mouky
- 140 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 60 g cukru moučka + 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky + citronová kůra z 1/2 citrónu a citrónová šťáva z 1/4 citronu
Recept na krém:
- 250 ml 40% smetany
- 20 g cukru
- 40 g bílé čokolády
Postup přípravy:
- Vše zpracujte v hladké těsto a nechejte odpočinout v lednici 15–30 minut. Poté jej vyválejte na tenký plát a vykrojte požadovaný tvar. Pečte na 170 °C do zhnědnutí. Po vyndání nechte vychladnout pár minut a můžete se pustit do zdobení krémem.
- Smetanu zahřejte až do bodu varu s cukrem. Pak odstavte ze sporáku a přidejte čokoládu. Občas promíchejte a po vychladnutí nechte v lednici přes noc. Ráno vyšlehejte do pěny. Následně slepte krémem a nazdobte. Na krém položte ovoce, makronky, pusinky, květinky (cukrové nebo čokoládové) a další cukrovinky.