Jahodové kopečky
Letní dezert, který lahodí jazyku i oku. Vyzkoušejte jahodové kopečky podle našeho receptu.
- Čas přípravy40 minut
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 2 vejce
- 50 g krupicového cukru
- 60 g hladkých mouky
- 500 g čerstvých jahod
- 500 g měkkého tvarohu
- 70 g moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 20 g práškové želatiny
- jahody
- 1 sáček čirého dortového želé
- meduňka
Postup přípravy:
- Vejce s cukrem vyšlehejte do pevné pěny a vmíchejte prosátou mouku.
- Plech vyložte pečicím papírem, načrtněte na něj 10 koleček o průměru 7 cm a těsto do nich lžící rozetřete. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C asi 6 minut.
- Jahody očistěte, omyjte, nechte okapat a polovinu jich rozmixujeme. Jahodové pyré smíchejte s tvarohem a cukrem.
- Smetanu vyšlehejte dotuha. Želatinu namočte do 100 ml studené vody a nechte nabobtnat. Poté ji zahřejte, rozpusťte a vmíchejte do jahodového tvarohu. Nakonec do náplně vmíchejte šlehačku.
- Půlkulaté formičky vyložte fólií, naplňte připraveným krémem a přiklopte upečenými piškotovými kolečky. Uložte do chladničky zatuhnout, nejlépe přes noc.
- Zbylé jahody nakrájejte na plátky. Kopečky vyklopte z formiček, po celém povrchu je poklaďte plátky jahod a potřete dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Nechte ztuhnout, ozdobte bylinkami, případně cukrovými kvítky a podávejte.