use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Marcipánový chlebíček s brusinkami

Není chlebíček jako chlebíček. Ale i tento se hodí na jakoukoliv oslavu, protože je zatraceně dobrý.
  • 1 hodiny 55 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 16 porce
recipe image Marcipánový chlebíček s brusinkami

Ingredience

Chlebíček:
  • 200 g měkké Hery
  • 100 g měkkého marcipánu
  • 150 g jemného cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 125 g mouky
  • 125 g kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 200 g sušených brusinek
  • 1 čajová lžička mouky
  • moučkový cukr na posypání
Sirup:
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce rumu
      Postup přípravy
      1. V míse utřete margarín do pěny. Nakrájejte marcipán na malé kousky a přidávejte ho postupně do mísy spolu s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou, vejci a solí. Třete do pěny zhruba 7 minut.
      2. Smíchejte mouku s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a vmíchejte do těsta. Pak smíchejte jednu čajovou lžičku mouky s brusinkami a vmíchejte je do těsta.
      3. Těsto nalijte do vymazané formy na chlebíček o velikosti asi 29 cm.
      4. Pečte zhruba 90 minut v předehřáté troubě při 175 °C. Koláč zakryjte, aby příliš neztmavnul.
      5. Nechte na mírném ohni 4 minuty povařit pomerančovou šťávu s cukrem. Přidejte rum. Horký koláč potřete sirupem. Nechte ho vychladnout a zabalte ho do alobalu. Nechte alespoň den odpočinout.
      6. Posypte chlebíček moučkovým cukrem.