Medvědí tlapičky
Jednoduché cukroví, které vypadá kouzelně. Medvědí tlapičky, nebo také pracny, jsou českou klasikou od pradávna.
Čas přípravy40 minut
40 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 150 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g vlašských ořechů
- 1 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 150 g Hery
- Hera na vymazání formiček
- 100 g čokoládové polevy
- 50 g loupaných mandlí
Postup přípravy
- Na vál prosijte mouku a kakao. Přidejte oba druhy cukru, jemně nastrouhané ořechy, vejce, skořici a změklou Heru. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do chladna odpočinout.
- Z proleželého těsta vymodelujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a vtlačte je do vymazaných formiček na pracny.
- Rozložte na plech a dejte do předehřáté trouby. Tlapičky pečte cca 15 minut na 180 °C. Hotové je vyklopte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
- Čokoládovou polevu rozehřejte a namočte do ní špičky tlapiček. Zbylou polevu dejte do cukrářského sáčku a tlapičky dozdobte.
- Mandle nasekejte na hranolky a přilepte na tlapičky jako drápy.
