use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Newyorský cheesecake

Klasický cheesecake bez příkras, ideální pro vaše první pokusy s tímto typem dortu.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 10 porce
recipe image Newyorský  cheesecake

Ingredience

Na korpus:
  • 200 g sušenek, např. máslových
  • 75 g rostlinného tuku Hera
Na náplň:
  • 1 citron
  • 30 g kukuřičné mouky (3 lžíce)
  • 450 g jemného tvarohu nebo ricotty
  • 200 g světle hnědého cukru
  • 16 g vanilkového cukru (2 pytlíky)
  • 5 vajec
  • cukr moučka
      Postup přípravy:
      1. Předehřejte troubu na 150 °C.
      2. Najemno rozdrťte sušenky v mixéru nebo dejte sušenky do igelitového pytlíku a válečkem je rozdrťte na malé drobečky.
      3. Rozpusťte Heru ve velkém hrnci a pak do ní vmíchejte nadrcené sušenky.
      4. Do vymazané (nebo vyložené pečícím papírem) kulaté dortové formy rozprostřete korpusovou směs, kterou pořádně zamačkejte do formy zadní stranou lžíce.
      5. Pořádně horkou vodou omyjte citron a nastrouhejte z něj kůru do velké mísy. Vymačkejte citron a 2 lžíce šťávy přidejte ke kůře (zbytek šťávy nepoužijeme).
      6. Smíchejte kukuřičnou mouku s citronem a tvarohem a cukrem, použijte mixer nebo vařečku. Oddělte žloutky z jednoho vejce od bílku. Smíchejte žloutek s tvarohovou směsí. Postupně do směsi přidejte ostatní vejce a promíchejte.
      7. Nalijte tvarohovou směs na sušenkový korpus a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 50–60 minut, dokud není náplň kompaktní.
      8. Vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte cheesecake vychladnout v troubě. Cheesecake zakryjte potravinovou folií a dejte na den nebo jen přes noc ztuhnout do lednice. Odstraňte okraj formy, posypte moučkovým cukrem a úzkým nožem cheesecake rozkrájejte na 8–10 kousků.
      9. Tip: Místo obyčejných sušenek můžete použít celozrnné, zázvorové nebo jinak ochucené sušenky.
      Tip: Před servírováním posypte cheesecake směsí cukru a skořice nebo kakaa.