Parádní strojkové cukroví
Jak už název napovídá, k tvorbě strojkového cukroví se používá kovový strojek. Díky němu vám odpadne starost o jeho tvarování a dobu přípravy tak značně urychlí. Strojkové cukroví je proto skvělou volbou, pokud v předvánočním shonu nemáte času nazbyt.
Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
Určitě po cukroví sáhněte, pokud jste hraví a rádi své cukroví vylepšujete. Jemná chuť cukroví se totiž náramně doplňuje marmeládou a čokoládovou polevou, experimentovat ale můžete i s řadou dalších náplní či polev.
- Čas přípravy15 minut
- 30 porce
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g Hera máslová
- 80 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce
- čokoláda na vaření
- marmeláda
Postup přípravy
- Nejprve smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem, změklou Herou máslovou a vejcem. Ze směsi vypracujte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Odpočaté těsto dejte do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytvářejte například tyčinky nebo jakýkoliv jiný tvar, na který máte chuť. Vytlačené cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Strojkové cukroví pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
- Vychladlé tyčinky spojujte marmeládou a ozdobte čokoládou, předem rozpuštěnou ve vodní lázni.
Pokud nemáte masový strojek, můžete ho nahradit cukrářským sáčkem s příslušnými nástavci.