Quiche s cibulí a slaninou
Je libo koláč po obědě? Pokud nejste na sladké, tento vám udělá radost. A skvělý je samozřejmě i k večeři nebo jen tak přes den.
- Čas přípravy40 minut
- 8 porce
Ingredience
Na těsto:
- 20 dkg mouky
- 12 dkg rostlinného tuku Hera
- 1 špetka soli
- 1–1,5 dl studené vody
Na náplň:
- 15 dkg slaniny
- 1 malá cibule
- 2 vajíčka
- 2 dl smetany
- 1,5 dl mléka
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 10 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy:
- Zpracujte mouku, rostlinný tuk Hera, sůl a vodu na vláčné těsto a nechte 20 minut odpočinout zabalené v potravinové folii. Na pomoučněné ploše těsto rozválejte na tloušťku 4 cm tak, aby se vešlo do kulaté formy o průměru 25 cm (nejvhodnější je otevírací dortová forma).
- Nakrájejte slaninu a cibuli na proužky (vhodná je i již předem nakrájená slanina). Slaninu s cibulí smažte za stálého míchání na pánvi při střední teplotě 7–8 minut, dokud se slanina nezbarví, ale ještě není křupavá. Smíchejte jednotlivé ingredience na náplň a rozetřete ji na těsto. Povrch koláče zasypte strouhaným sýrem a pečte 30 minut na 175 °C.