use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Růžová roláda

Tato roláda na stole opravdu zaujme. A vůbec se nemusíte bát motání. Když dodržíte postup, určitě se povede.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Růžová roláda

Ingredience

Na těsto:
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 20 g rozpuštěné Hery máslové
  • 40 g podmáslí (2 lžíce)
  • trochu růžového gelového potravinářského barviva
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
Na krém:
  • 250 g tučného tvarohu
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 80 g cukru moučka
  • ½ lžičky mleté vanilky (nebo semínka z jednoho lusku)
  • moučkový cukr na ozdobu
      Postup přípravy
      1. Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pevné nadýchané směsi. Opatrně přimíchejte rozpuštěnou Heru máslovou. V podmáslí rozmíchejte gelové barvivo a přimíchejte do směsi. V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Opatrně po částech vmíchejte do první směsi a dobře promíchejte, aby bylo těsto hladké a rovnoměrně zbarvené.
      2. Připravte si plech o velikosti zhruba 40 x 25 cm. Vyložte ho pečicím papírem, který můžete ještě zlehka potřít Herou máslovou. Na něj vylijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C.  Pečte cca 10–12 minut. Těsto se nesmí péct dlouho, protože by šlo špatně motat do tvaru rolády.
      3. Mezitím, co se roláda peče, si připravte čistou utěrku. Tu rovnoměrně posypte moučkovým cukrem. Upečený plát těsta na utěrku vyklopte, sloupněte pečicí papír a i s utěrkou zaviňte těsto do rolády. Zamotanou roládu nechte vychladnout a připravte si krém.
      4. Tvaroh, cukr, vanilku a smetanu vyšlehejte. Šlehejte asi tři minuty, dokud krém nezhoustne. Krém namažte na vychladnuté těsto, znovu zamotejte do rolády a dejte vychladit do lednice.