Růžová roláda
Tato roláda na stole opravdu zaujme. A vůbec se nemusíte bát motání. Když dodržíte postup, určitě se povede.
Čas přípravy35 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 20 g rozpuštěné Hery máslové
- 40 g podmáslí (2 lžíce)
- trochu růžového gelového potravinářského barviva
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 250 g tučného tvarohu
- 150 g smetany ke šlehání
- 80 g cukru moučka
- ½ lžičky mleté vanilky (nebo semínka z jednoho lusku)
- moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy
- Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pevné nadýchané směsi. Opatrně přimíchejte rozpuštěnou Heru máslovou. V podmáslí rozmíchejte gelové barvivo a přimíchejte do směsi. V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Opatrně po částech vmíchejte do první směsi a dobře promíchejte, aby bylo těsto hladké a rovnoměrně zbarvené.
- Připravte si plech o velikosti zhruba 40 x 25 cm. Vyložte ho pečicím papírem, který můžete ještě zlehka potřít Herou máslovou. Na něj vylijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte cca 10–12 minut. Těsto se nesmí péct dlouho, protože by šlo špatně motat do tvaru rolády.
- Mezitím, co se roláda peče, si připravte čistou utěrku. Tu rovnoměrně posypte moučkovým cukrem. Upečený plát těsta na utěrku vyklopte, sloupněte pečicí papír a i s utěrkou zaviňte těsto do rolády. Zamotanou roládu nechte vychladnout a připravte si krém.
- Tvaroh, cukr, vanilku a smetanu vyšlehejte. Šlehejte asi tři minuty, dokud krém nezhoustne. Krém namažte na vychladnuté těsto, znovu zamotejte do rolády a dejte vychladit do lednice.
