Seznam ingrediencí
Na těsto:
- 100 g hladké mouky
- 250 g Hery Bez laktózy
- 200 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 100 ml vody
- 1,5 lžíce octa
- špetka soli
Na ozdobení:
čerstvé maliny nebo jahody
plátky mandlí
Postup přípravy
Těsto má dvě části. Pro první část smíchejte 100 g hladké mouky a 250 g Hery bez laktózy. Zpracujte v hladkou hmotu a dejte minimálně na hodinu do lednice.
Druhou část těsta vypracujete smícháním 200 g hladké mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli. Vypracujte hladké těsto. Hotové těsto dejte zabalené do fólie odpočinout do lednice.
Druhé těsto rozválejte co nejvíc do tenka. Do takto rozváleného těsta nakrájejte kousky hmoty z mouky a Hery bez laktózy. Těsto zabalte, jako byste hmotu chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte, a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehněťte ani jinak nemačkejte.
Když už vidíte, že je hladké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 5) a nechte na talíři v lednici. Následně vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček vykrojte i uprostřed. Hvězdičky položte na sebe a potřete rozšlehaným vejce. Doprostřed posaďte malinu, nebo jahodu. Posypte nasekanými mandlemi.
Pečte v rozehřáté troubě na 170°C, cca 15 - 20 minut (do zhnědnutí ).
Danu z blogu Marzicake navštivte zde.