use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
I přesto, že školní rok se kvapem blíží, léto ještě určitě nekončí! Pojďte si s námi užít spousty čerstvého ovoce a vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů. Vychutnejte si čerstvé maliny, ostružiny, rybíz, jablíčka nebo třeba broskve v jejich nejlepší kondici. Až podzim zaklepe na dveře, budete na své výtvory s úsměvem vzpomínat a těšit se na další léto!
A pokud nevíte, jak si zpříjemnit jedny z posledních prázdninových snídaní, vyzkoušejte určitě recept na skvělé borůvkové lívanečky!

Borůvkové lívanečky
130 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
špetka soli
2 lžíce krupicového cukru
1 velké vajíčko, lehce prošlehané
240 ml podmáslí
3 lžíce rostlinného tuku Hera máslová příchuť, rozpuštěné
čerstvé nebo mražené borůvky
navíc Hera máslová příchuť na smažení lívanečků

Ve velké míse prošlehejte společně mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. V další míse prošlehejte vajíčko, podmáslí a rozpouštěnou Heru máslovou. V míse se suchou směsí vytvořte důlek a pomalu do něj zapracujte tekutou směs. Buďte opatrní a těsto nepřemíchejte, lívanečky by ztratily nadýchanost.
Na středním plamenu rozpalte nepřilnavou pánev, nebo lívanečník a lehce jej vymažte Herou máslovou. Tvořte lívanečky a průměru asi 10 cm a smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, nebo až budou spodní okraje krásně zlatavé a na vrchní části lívanečků se začnou objevovat malé bublinky.
Servírujte se svým oblíbeným džemem, sirupem, nebo šlehačkou.
TIP: Těsto můžete připravit i večer. Mísu s těstem jen přikryjte fólií a uložte na noc do chladničky.