Kokosová roláda pro mlsouny
Delikátní pochoutka, která se nepeče? S kokosovou roládou naděláte parádu nejen na svátečním stole. Úžasně vypadá a ještě lépe chutná. S naším receptem ji navíc zvládnete za chviličku.
Čas přípravy30 minut
10 porce

Ingredience
Na těsto:
- 300 g světlých sušenek
- 4 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce rumu
- trocha mléka
Na náplň:
- 50 g Hera máslová
- 100 g mascarpone
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g medu
- 130 g strouhaného kokosu
Postup přípravy
- Nejprve si připravte těsto. Sušenky rozmixujte a smíchejte s cukrem, kakaem a rumem a přidejte tolik mléka, aby vám vzniklo tužší hladké těsto.
- Na krém vyšlehejte Heru máslovou s vanilkovým cukrem. Do směsi přidejte mascarpone, med a kokos a znovu ušlehejte.
- Až budete mít připravené těsto i krém, můžete se pustit do posledního kroku. Těsto vyválejte do obdélníkového tvaru. Náplň naneste na těsto, rovnoměrně rozetřete a roládu zaviňte pomocí mikroténové fólie. Hotovou roládu dejte před podáváním vychladit do lednice.
