Bagetky s rozmarýnem a olivami
Domácí pečivo se s tím kupovaným zkrátka nedá srovnat. Vyzkoušejte naše voňavé bagetky s rozmarýnem a olivami, které jim dodají příjemnou vláčnost.
Čas přípravy30 minut
8 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 12,5 dkg rostlinného tuku Hera
- 1 kg polohrubé mouky
- 3 dl mléka
- 3 dl vody
- 6 dkg sušených kvasnic
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1-2 čajové lžičky soli
- čerstvý rozmarýn (nakrájíme na malé kousky)
- 10 dkg černých oliv
Postup přípravy:
- Smíchejte teplé mléko a vodu, přidejte cukr, kvasnice a 1 polévkovou lžíci mouky. Poté nechte směs vzejít na teplém místě.
- Smíchejte zbývající mouku, sůl, rozmarýn a rozpuštěnou Heru, pak přidejte vzešlý kvásek.
- Těsto vypracujte rukama do hladké textury.
- Přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud není dvakrát tak velké.
- Přesuňte těsto na moukou poprášený povrch a rozdělte jej na několik stejných dílů.
- Do každého kusu těsta vtiskněte několik oliv a vytvarujte bagetky.
- Ozdobte kroužky oliv a rozmarýnem.
- Bagetky dejte na plech, přikryjte a nechte ještě jednou vykynout.
- Poté pečte v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova.
