Bílý čokoládový dort s malinami
Tento elegantní dort ocení nejen maminky, ale každý milovník kombinace malin a bílé čokolády.
- Čas přípravy1 hodiny
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 180 g polohrubé mouky
- 40 g Hery
- 50 g čokolády na vaření
- Hera a hrubá mouka do formy
- 400 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 sáčky ztužovače šlehačky
- 100 g bílé čokolády
- 100 g malinového džemu
- 150 g bílých čokoládových hoblin
- 300 g malin
Postup přípravy:
- Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Pak vmícháme prosátou moukou a rozpuštěnou, zchladlou Heru. Nakonec do těsta zapravíme čokoládu nasekanou na malé kousky.
- Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus mírně vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme.
- Po úplném vychladnutí ho vodorovně rozkrojíme na tři díly. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači na pevnou šlehačku a ochutíme nastrouhanou bílou čokoládou.
- Spodní díl korpusu potřeme polovinou malinového džemu a třetinou šlehačkové náplně. Položíme na ni druhou část korpusu, který potřeme zbylým malinovým džemem a druhou třetinou šlehačkové náplně. Přiklopíme ji třetím dílem korpusu.
- Celý dort potřeme zbylou šlehačkovou náplní a na jeho strany přitiskneme těsně vedle sebe čokoládové hoblinky. Na povrch dortu rozložíme očištěné maliny.
- Dort uložíme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.