Čokoládový dort
Rychlý čokoládový dort se peče jen 7 minut a bude vám k němu stačit jen mikrovlnná trouba. Nevěříte? Vyzkoušejte.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Na dort:
- 100 ml rozpuštěného rostlinného tuku Hera Máslová příchuť
- 175 g krupicového cukru
- 140 g hladké mouky
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 100 ml horké vody
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 2 velká vajíčka
- 1 lžička vanilkové esence
- čokoládové sypání a okvětní lístky růže na ozdobu
Na ganache:
- 100 g tmavé čokolády nalámané na kousky
- 5 lžic velmi tučné smetany
Postup přípravy:
- Silikonovou formu (vhodnou do mikrovlnné trouby o průměru 22 cm) vymažte rostlinným tukem a dno vyložte pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte cukr, prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. V menší misce vyšlehejte všechny mokré ingredience, dokud se nespojí. Mokré ingredience vlijte k suchým ingrediencím a zpracujte hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijte do připravené formy a párkrát s ní jemně bouchněte o stůl, čímž se zbavíte vzduchových bublinek. Formu přikryjte potravinovou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby.
- Připravujte na nejvyšší výkon (800 W) po dobu 7 minut. Formu vyndejte z mikrovlnné trouby a pomocí špejle vyzkoušejte, zda je korpus správně propečený. Formu s korpusem nechejte ještě 5 minut odpočívat a poté vyklopte na chladící mřížku.
- Mezitím si připravte ganache. V mikrovlnné troubě (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvat asi 2 minuty. Každých 30 vteřin ji pořádně promíchejte. K rozpuštěné čokoládě pak jen nakonec vmíchejte smetanu.
- Vychladlý korpus už jen polijte připravenou ganachí, ozdobte čokoládovým sypáním a okvětními lístky růže.
