use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky s jahodovým krémem

Lahodné bochánky s lehkým krémem z jahod a mascarpone. Jen pozor na jejich uchování..I když, zřejmě nebude třeba .:)
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Bochánky s jahodovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 15 dkg změklého rostlinného tuku Hera
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 17 dkg hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
Na krém:
  • 25 dkg zralých jahod
  • 8–10 dkg moučkového cukru
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 balení ztužovače šlehačky
      Postup přípravy
      1. Utřete změklou Heru dohromady s moučkovým cukrem a vejci až je směs hladká a krémová. Potom vmíchejte prášek do pečiva smíchaný s moukou a kakaovým práškem.
      2. Pomocí zdobicího sáčku s hladkou špičkou, vytlačujte ze směsi bochánky na plech vyložený pečícím papírem. Ponechte mezi hrudkami dostatečně velký prostor, kdyby se těsto rozteklo. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 10–12 minut. Těsto je hotové, když jde sundat z plechu. Po vyndání z trouby nechte vychladnout.
      3. Na krém umixujte moučkový cukr s mascarpone, poté přidejte rozmixované jahody. Dále přidejte smeta-fix a míchejte, až je krém hladký.
      4. Dva bochánky spojte jahodovým krémem a ozdobte čokoládovou polevou dle vaší fantazie.