Bochánky s jahodovým krémem
Lahodné bochánky s lehkým krémem z jahod a mascarpone. Jen pozor na jejich uchování..I když, zřejmě nebude třeba .:)
Čas přípravy50 minut
30 porce

Ingredience
Na těsto:
- 15 dkg změklého rostlinného tuku Hera
- 15 dkg moučkového cukru
- 17 dkg hladké mouky
- 3 vejce
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
Na krém:
- 25 dkg zralých jahod
- 8–10 dkg moučkového cukru
- 50 dkg mascarpone
- 1 balení ztužovače šlehačky
Postup přípravy
- Utřete změklou Heru dohromady s moučkovým cukrem a vejci až je směs hladká a krémová. Potom vmíchejte prášek do pečiva smíchaný s moukou a kakaovým práškem.
- Pomocí zdobicího sáčku s hladkou špičkou, vytlačujte ze směsi bochánky na plech vyložený pečícím papírem. Ponechte mezi hrudkami dostatečně velký prostor, kdyby se těsto rozteklo. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu asi 10–12 minut. Těsto je hotové, když jde sundat z plechu. Po vyndání z trouby nechte vychladnout.
- Na krém umixujte moučkový cukr s mascarpone, poté přidejte rozmixované jahody. Dále přidejte smeta-fix a míchejte, až je krém hladký.
- Dva bochánky spojte jahodovým krémem a ozdobte čokoládovou polevou dle vaší fantazie.
