Krémová vejce
Další tip na mlsání k velikonočnímu stolu. Kdo by jedlým kraslicím odolal!
Čas přípravy50 minut
30 porce

Ingredience
Na těsto:
- 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
- 1 kg hladké mouky
- 500 g Hera máslová příchuť
- 250 g moučkového cukru
Na krém:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g pistácií
- 100 g bílé čokolády
- 100 g kondenzovaného slazeného mléka
Těsto:
- Veškeré suroviny spojte a uhněťte hladké těsto, které dejte přes noc vychladit
- Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
Krém:
- Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie.
Bílková poleva:
- Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
- Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
- Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.
Dokončení:
- Po upečení vajíčka slepte krémem a nazdobte bílkovou polevou podle vaší fantazie.
