Dunajské řezy
Kakao, višně, čokoláda,...Dunajské řezy v sobě mísí hned několik chutí, přitom jsou snadné na přípravu. Už jste je vyzkoušeli?
- Čas přípravy30 minut
- 20 porce
Ingredience
Na těsto:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 340 g polohrubé mouky
- 250 g krystalového cukru
- 4 vejce
- 3 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 2 PL mléka
- 1 sklenice višní
Na náplň:
- 2 smetanové pudinky
- 800 ml mléka
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 2 PL krystalového cukru
Na polevu:
- 1,5 tabulky čokolády
- 125 ml alespoň 30% smetany
Postup přípravy
- Rozpusťte Heru a nechte ji vychladnout do pokojové teploty. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva a utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná pěna. Do pěny pomalu přidávejte mouku a vychladlou Heru. Připravené těsto rozdělte na dvě části. K jedné z nich přidejte kakao a mléko a dobře promíchejte.
- Do obdélníkové formy dejte nejprve světlé těsto, poté těsto tmavé. Na těsto poskládejte v řádcích vypeckované višně. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte cca 25–30 minut při 180 °C.
- Na náplň uvařte pudink, nechte jej zchladnout a smíchejte se změklou Herou, dokud nevznikne hladký krém. Rozetřete jej na vychladlý koláč.
- Na polevu zahřívejte smetanu s nalámanou čokoládou v kastrůlku, dokud nebude poleva hladká. Mírně zchladlou polevu rozetřete na koláč.