Banánová bábovka
Bezlepková bábovka s banány a jasmínovou rýží. Vyzkoušejte tuto originální a zdravější verzi oblíbeného dezertu.
Čas přípravy35 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 10 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera
- 2 zralé banány
- 150 g rozvařené jasmínové rýže
- 100 g strouhaného kokosu
- 200 g kukuřičné mouky
- 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
- špetka soli
Postup přípravy
- Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu.
- Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Nakonec vsypejte kokos a promíchejte.
- Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C cca 40 minut. Bábovka bude hotová, když špejli po vpíchnutí do středu vytáhnete čistou.
