use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánová bábovka

Bezlepková bábovka s banány a jasmínovou rýží. Vyzkoušejte tuto originální a zdravější verzi oblíbeného dezertu.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Banánová bábovka

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 10 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera
  • 2 zralé banány
  • 150 g rozvařené jasmínové rýže
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
      Postup přípravy
      1. Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu.
      2. Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Nakonec vsypejte kokos a promíchejte.
      3. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C cca 40 minut. Bábovka bude hotová, když špejli po vpíchnutí do středu vytáhnete čistou.