Fotbalový cheesecake
Tento nepečený cheesecake ocení nejen fotbalisté. Pokud nemáte formu, nezoufejte. Použijte jakoukoliv jinou, na chuti se nic nezmění, slibujeme.
- Čas přípravy45 minut
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 600 g krémového sýru (žervé, mascarpone)
- 5 žloutků
- 100 g Hera máslová příchuť
- 200 g krystalového cukru
- 2 lžíce želatiny
- 2 lžíce jahodového želé
- 1 lžíce citronového želé
- 300 g jahod
Postup přípravy:
- Ve velké míse utřete žloutky s moučkovým cukrem, směs smíchejte s měkkým rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Namočte želatinu v 1/3 šálku studené převařené vody a nechte nabobtnat.
- Rozpusťte barevné želé v 1/3 vody, postupujte podle informací vyznačených na obalu. Z poloviny jahod připravte jahodové pyré a promíchejte s želé. Zbytek jahod nechte na ozdobu.
- Nabobtnalou želatinu přijdete do horkého citronového želé a míchejte až do rozpuštění. Poté přidejte vejce, sýr a důkladně celou směs promíchejte.
- Připravte si silikonovou formu ve tvaru fotbalového míče a vytřete ji olejem. Do takto připravené formy nalijte sýrovou směs a dejte do chladničky či mrazničky zatuhnout.
- Po zatuhnutí potřete sýrovou hmotu želé s jahodami. Opět ji vložte do lednice, tentokrát na několik hodin. Ztuhlý dort vyjměte z lednice, připravte si talíř a dort na něj překlopte, odstraňte formu a dozdobte zbylými jahodami.