use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kávová roláda

Tohle není nic pro děti. Tato roláda má kávu v těstě, v krému a klidně si jeden šálek můžete dát i u její přípravy.
  • 4 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Kávová roláda

Ingredience

Na těsto:
  • 5 vajec
  • 120 g cukru krupice
  • 2 lžíce Hery
  • 2 lžíce kávy i se sedlinou
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Na krém:
  • 150 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce instantní kávy rozmíchané ve vodě na pastu
  • 5 lžic krémového likéru
  • 4 lžíce třtinového cukru
      Postup přípravy:
      1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěnou Heru, kávu se sedlinou a promíchejte. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec ručně opatrně přimíchejte sníh.
      2. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete těsto. Pečte do růžova. Po vytažení ještě teplé těsto (i s pečicím papírem) srolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň.
      3. V míse smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu, krémový likér a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a následně přimíchejte ke směsi. Roládu rozbalte, naplňte krémem a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny vychladit.
      TIP: Roládu můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.