Kávová roláda
Tohle není nic pro děti. Tato roláda má kávu v těstě, v krému a klidně si jeden šálek můžete dát i u její přípravy.
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 5 vajec
- 120 g cukru krupice
- 2 lžíce Hery
- 2 lžíce kávy i se sedlinou
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Na krém:
- 150 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce instantní kávy rozmíchané ve vodě na pastu
- 5 lžic krémového likéru
- 4 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy:
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěnou Heru, kávu se sedlinou a promíchejte. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec ručně opatrně přimíchejte sníh.
- Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete těsto. Pečte do růžova. Po vytažení ještě teplé těsto (i s pečicím papírem) srolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň.
- V míse smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu, krémový likér a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte dotuha a následně přimíchejte ke směsi. Roládu rozbalte, naplňte krémem a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny vychladit.
TIP: Roládu můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.
