Bochánky plněné karamelovým krémem
Odpalované těsto je pro mnohé zbytečný strašák. Pusťte se do toho a uvidíte, že výsledek provoněný karamelem rozhodně stojí za to!
Čas přípravy1 hodiny
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 12 dkg rostlinného tuku Hera
- 1,2 dl vody
- 1 špetka cukru
- 1 špetka soli
- 12 dkg hladké mouky
- 3–4 vejce
Na dekoraci:
- 25 dkg cukru
- 5 dkg plátků mandlí
Krém:
- 1/2 balení vanilkového pudinku
- 2 dl mléka
- 3 dl smetany
Postup přípravy
- V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku, aby směs zhoustla. Míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Nechte vychladnout.
- Vyšlehejte vejce a jedno po druhém přimíchejte postupně k těstu.
- Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12–18 minut dozlatova.
- V hrnci nechte zkaramelizovat cukr. Ve vzniklém karamelu namáčejte bohánky a obalujte v mandlích.
- Zbylý karamel rozpusťte v 1–2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíte karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému.
- Bochánky rozkrojte a plňte krémem.
