Kremrole
Máte neodolatelnou chuť na kremrole, ale děsíte se výroby domácího listového těsta? Tato jednodušší varianta vašeho oblíbeného zákusku chutná stejně báječně jako originál.
Čas přípravy30 minut
25 porce

Ingredience
Na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 250 g vychlazené Hery máslové + trochu na pomazání trubiček
- 1 žloutek
- 1 lžíce octa
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce na potření
Na náplň:
- 5 bílků
- špetka soli
- 320 g krupicového cukru
- moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy
- Prosejte mouky, přidejte do ní na kousky nakrájenou Heru máslovou a prsty vypracujte drobenku. Následně přidejte žloutek, ocet a smetanu ke šlehání. Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto, které následně zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu až celou noc odpočívat v lednici.
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte (nepodsypávejte moukou) a nakrájejte na 2 cm široké a 15 cm dlouhé plátky. Kovové trubičky potřete Herou máslovou a obtočte kolem nich vzniklé plátky těsta. Proužky potřete rozšlehaným vejcem a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte dozlatova přibližně 15 minut. Z vychladlých kremrolí vyndejte trubičky.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně přidávejte cukr. Když už jsou bílky skoro ušlehané, dejte je nad vodní lázeň a pokračujte ve šlehání dokud není sníh krásně lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocí cukrářského sáčku. Nakonec posypte moučkovým cukrem.
