use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mramorový koláč

Natřete to bábovce! Tedy natřete bábovku na plech a získáte skvělý dezert k odpolední kávě.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 16 porce
recipe image Mramorový koláč

Ingredience

  • 1 Hera (250 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • moučkový cukr na posypání

      1. Změklou Heru utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem tak, aby vzniklo pěnové těsto.
      2. Za stálého tření přidejte jednotlivě vejce.
      3. Prosejte mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva.
      4. Prosátou mouku postupně přidávejte střídavě s mlékem k vaječné hmotě.
      5. Polovinu těsta dejte do formy vyložené pečícím papírem. Zbývající část smíchejte s kakaem.
      6. Tmavé těsto dejte na světlé a poté obojí šetrně promíchejte vidličkou, aby vznikl mramorový vzor. Těsto dejte do předehřáté trouby a nechte péct 180 °C cca 60 minut.