Mramorový koláč
Natřete to bábovce! Tedy natřete bábovku na plech a získáte skvělý dezert k odpolední kávě.
- Čas přípravy15 minut
- 16 porce
Ingredience
- 1 Hera (250 g)
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 sklenice mléka
- 1 lžíce kakaa
- moučkový cukr na posypání
- Změklou Heru utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem tak, aby vzniklo pěnové těsto.
- Za stálého tření přidejte jednotlivě vejce.
- Prosejte mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva.
- Prosátou mouku postupně přidávejte střídavě s mlékem k vaječné hmotě.
- Polovinu těsta dejte do formy vyložené pečícím papírem. Zbývající část smíchejte s kakaem.
- Tmavé těsto dejte na světlé a poté obojí šetrně promíchejte vidličkou, aby vznikl mramorový vzor. Těsto dejte do předehřáté trouby a nechte péct 180 °C cca 60 minut.