Vánoční jogurtový měsíc s kokosem a perníčky
Krásná ozdoba vánočního stolu. Měsíc je díky jogurtu krásně vláčný, takže hrozí, že parádu nebude dělat moc dlouho...
- Čas přípravy20 minut
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí
- 3 vejce
- 110 g rostlinného tuku Hera
- 110 g krystalového cukru
- pár kapek vanilkového extraktu
- 1 bílý jogurt
- 180 g polohrubé mouky
- ¾ prášku do pečiva
- kokos
- perníčky
Postup přípravy
- Žloutky, vanilkový extrakt, cukr a jogurt promíchejte s vychladlou rozpuštěnou Herou. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce zapracujte ušlehané bílky.
- Naplňte těstem formu a pečte v předem rozehřáté troubě při 170 °C cca 30–40 minut. Záleží i na typu jogurtu, takže upečení můžete jako vždy zkusit špejlí. Když ji vyndáte suchou, máte upečeno.
- Vychladlý měsíc můžete plnit uvnitř nebo jen potřít. Stačí vám 2 zbylé bílky z vánočního pečení. Ty ušlehejte s cukrem do tuhé hmoty dle chuti. Nebo ušlehejte smetanu. Obojí vám vytvoří sněhový povrch měsíce, na který následně přitiskněte upečené perníčky.
- Následně zasypte kokosem, jako by i u vás doma sněžilo. Před konzumací nechte tak hodinu rozležet v lednici.