Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou
Jmenují se oříšková, ale většina z nás si je pamatuje jako "rumová". Tak či tak, jsou zatraceně dobrá.
- Čas přípravy44 minut
- 40 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 240 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 200 g Hery
- 80 g lískových oříšků
- 1 žloutek
- citronová kůra
- mletá skořice
- 250 g Hery
- 150 g cukru moučky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 100 g čokolády na vaření
- světlá poleva
Postup přípravy
- V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet.
- Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
- Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Tmavou čokoládu můžeme ozdobit světlou polevou.