use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Jmenují se oříšková, ale většina z nás si je pamatuje jako "rumová". Tak či tak, jsou zatraceně dobrá.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy44 minut
  • 40 porce
recipe image Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 240 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 200 g Hery
  • 80 g lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
  • mletá skořice
  • 250 g Hery
  • 150 g cukru moučky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g čokolády na vaření
  • světlá poleva
      Postup přípravy
      1. V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet.
      2. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
      3. Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Tmavou čokoládu můžeme ozdobit světlou polevou.