Ovocné muffiny
Vláčné těsto, bílá čokoláda a sladké třešně. Že se vám sbíhají sliny? Pak se pusťte do přípravy ovocných muffinů, které si můžete vychutnat jako sladkou tečku po obědě nebo je přibalit na celodenní výlet.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 85 g Hera máslová
- 160 g hladké mouky
- 90 g jemných ovesných vloček
- 100 g bílé čokolády
- 85 g třešní
- 85 g třtinového cukru
- 285 ml zakysané smetany
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 2 vejce
Postup přípravy
- Než se pustíte do pečení, předehřejte si troubu na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky.
- Ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, sodu a nasekanou čokoládu promíchejte v míse. V jiné míse prošlehejte vejce se smetanou, cukrem a rozpuštěnou Herou máslovou. Obě směsi lehce promíchejte dohromady a nakonec přidejte třešně.
- Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu.
Náš tip: Pokud muffiny nechcete přepravovat, můžete je ještě polít rozpuštěnou čokoládou a posypat zdobením.
