Perníčky bez laktózy
Nesnesete laktózu? Nezoufejte. Své oblíbené vánoční cukroví si vychutnáte i bez ní a rozdíl nepoznáte.
Čas přípravy45 minut
40 porce

Ingredience
Na těsto:
- 600 g hladké mouky
- 250 g cukru moučky nebo třtinového cukru
- 1 lžička kakaa
- 4 lžičky rozdrceného hřebíčku
- trocha skořice
- 2 lžičky kypřícího prášku
Poté přidáme:
- 3 celá vejce
- 50 g Hery bez laktózy
- 4 lžíce rostlinné smetany, nebo mléka bez laktózy
- 2 lžíce medu
Postup přípravy:
- Všechny suché ingredience dohromady dobře promíchat. Heru Bez laktózy rozpsuťte a nechte vychladnout. Med pokud nemáte tekutý, tak také zahřejte a nechte trochu vychladnout.
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout a hned vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte tvary, pokládejte je s mezerami na plech vyložený papírem na pečení.
- Těsně před pečením pomašlujte vlažnou vodou.
- Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C cca 15 minut. To, že jsou perníčky upečené, poznáte nejlépe tak, že se vám začnou odlepovat od pečicího papíru. Hned po pečení pomašlujte žloutkem rozmíchaným v trošce mléka bez laktózy. Nechte vychladnout na plechu.
- Perníčky zdobte až po úplném vychladnutí.
