use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky bez laktózy

Nesnesete laktózu? Nezoufejte. Své oblíbené vánoční cukroví si vychutnáte i bez ní a rozdíl nepoznáte.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy45 minut
  • 40 porce
recipe image Perníčky bez laktózy

Ingredience

Na těsto:
  • 600 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučky nebo třtinového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 4 lžičky rozdrceného hřebíčku
  • trocha skořice
  • 2 lžičky kypřícího prášku
Poté přidáme:
  • 3 celá vejce
  • 50 g Hery bez laktózy
  • 4 lžíce rostlinné smetany, nebo mléka bez laktózy
  • 2 lžíce medu
      Postup přípravy:
      1. Všechny suché ingredience dohromady dobře promíchat. Heru Bez laktózy rozpsuťte a nechte vychladnout. Med pokud nemáte tekutý, tak také zahřejte a nechte trochu vychladnout.
      2. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout a hned vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte tvary, pokládejte je s mezerami na plech vyložený papírem na pečení.
      3. Těsně před pečením pomašlujte vlažnou vodou.
      4. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C cca 15 minut. To, že jsou perníčky upečené, poznáte nejlépe tak, že se vám začnou odlepovat od pečicího papíru. Hned po pečení pomašlujte žloutkem rozmíchaným v trošce mléka bez laktózy. Nechte vychladnout na plechu.
      5. Perníčky zdobte až po úplném vychladnutí.