Slané rohlíčky
Slané rohlíčky se šunkou jsou jednoduché a mohou posloužit i jako příloha.
- Čas přípravy30 minut
- 14 porce
Ingredience
Těsto:
- 500 g mouky
- 25 g instantního droždí
- 100 g změklé Hery
- 2 žloutky
- 3 kávové lžičky soli
- 2,5–3 dl vlažného mléka
Náplň:
- 200 g šunky
- 1 vejce
Postup přípravy
- Droždí rozpustíme v troše mléka, poté s ostatními ingrediencemi vypracujeme těsto konzistencí podobné štrúdlovému. Uložíme na teplé místo a necháme kynout. Když vykyne, vylijeme jej na moukou posypanou desku a vytáhneme na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm.
- Kratší stranu v polovině rozřízneme a vyřezáváme trojúhelníky. Šunku nakrájíme na pláty 5 × 0,5 cm a pokládáme je podélně na trojúhelníčky. Těsně srolujeme, položíme na plech pokrytý pečicím papírem a tvarujeme na rohlíčky. Povrch potřeme vajíčkem, pak ozdobíme zbylou šunkou. Necháme ještě jednou vykynout.
- Před pečením znovu potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 15–20 minut.