use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané rohlíčky

Slané rohlíčky se šunkou jsou jednoduché a mohou posloužit i jako příloha.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 14 porce
recipe image Slané řecké rohlíčky

Ingredience

Těsto:
  • 500 g mouky
  • 25 g instantního droždí
  • 100 g změklé Hery
  • 2 žloutky
  • 3 kávové lžičky soli
  • 2,5–3 dl vlažného mléka
Náplň:
  • 200 g šunky
  • 1 vejce
      Postup přípravy
      1. Droždí rozpustíme v troše mléka, poté s ostatními ingrediencemi vypracujeme těsto konzistencí podobné štrúdlovému. Uložíme na teplé místo a necháme kynout. Když vykyne, vylijeme jej na moukou posypanou desku a vytáhneme na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm.
      2. Kratší stranu v polovině rozřízneme a vyřezáváme trojúhelníky. Šunku nakrájíme na pláty 5 × 0,5 cm a pokládáme je podélně na trojúhelníčky. Těsně srolujeme, položíme na plech pokrytý pečicím papírem a tvarujeme na rohlíčky. Povrch potřeme vajíčkem, pak ozdobíme zbylou šunkou. Necháme ještě jednou vykynout.
      3. Před pečením znovu potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 15–20 minut.