use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu

Připravili jsme pro vás recept na tento typický italský dezert v trochu netradičním pojetí – namísto cukrářských piškotů jsme použili poctivý pečený piškot.
  • 50 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 8 porce
recipe image Tiramisu

Ingredience

Těsto:
  • 3 sklenice cukru
  • 1 sklenice mouky
  • 6 vajec
  • 1/5 kostky rostlinného tuku Hera
Krém:
  • 8 žloutků
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 1/5 sklenice likéru amaretto
  • 2 sklenice 36% smetany na šlehání
  • 1 lžíce želatiny
  • 1 lžíce kakaa
Káva:
  • 1 sklenice cukru
  • 1 sklenice vody
  • 3 lžíce instantní kávy
      Postup přípravy
      1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky rozšlehejte do tuhé pěny. Pak pomalu míchejte a přidávejte nejprve žloutky a potom mouku. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru a jemně promíchejte polévkovou lžící.
      2. Připravte si velký plech, na který dejte pečící papír. Těsto rovnoměrně rozetřete a pečte při teplotě 180 ° C asi 10 minut.
      3. Připravte kávový nálev. Smíchejte půl sklenice vody s kávou a cukrem. Polijte upečený dort nálevem.
      4. Změřte dort a nakrájejte jej na čtyři stejné obdélníky.
      5. Vaječné žloutky míchejte s cukrem, dokud nedostanete nadýchanou směs. Namočte želatinu v 1/3 sklenice se studenou vodou. Po naboptnaní ohřívejte, dokud se nerozpustí. Smíchejte žloutek s mascarpone, likérem, šlehačkou a nakonec s rozpuštěnou želatinou.
      6. Dejte syrovou směs mezi obdélníky. Ozdobte vrch a strany koláče směsí a posypte kakaem.