use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

  • 90 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomerančové kůry
  • šťáva z 1/2 pomeranče

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte rozehřátou (vychladlou) Heru máslovou a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte. Nakonec zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu. Formu můžete jen vypláchnout vodou.

Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku. Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí. Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.