Bochníčky s tvarohovou pomazánkou
Odpalované těsto si tradičně spojujeme se sladkými věnečky, ale vyzkoušeli jste jej někdy naslano? My ano! Připravte si bochánky s tvarohovou pomazánkou, která je mimochodem výborná i na čerstvý chléb.
Čas přípravy1 hodiny
16 porce

Ingredience
Na těsto:
- 1 dl vody
- 10 dkg rostlinného tuku Hera
- špetka soli
- špetka krystalového cukru
- 10 dkg hladké mouky
- 4 vejce
Na náplň:
- 30 dkg tvarohové pomazánky
- 5 dkg měkkého rostlinného tuku Hera
Tvarohová pomazánka:
- 25 dkg tvarohu
- ½ cibule
- 1 lžíce smetany
- sůl, pepř, červená paprika podle chuti
Na zdobení:
- petrželka kudrnka
- plátky červené cibule
- opečená slanina
Bochánky:
- Na mírném plameni rozpusťte Heru s cukrem a solí. Přidejte mouku a pravidelně míchejte, dokud základ nezíská našedlou barvu a neodlepí se od stěny hrnce. Sundejte ze sporáku a s použitím ručního šlehače postupně vmíchejte vajíčka.
- Těsto vložte do sáčku na zdobení s hvězdicovou násadkou a tvořte kopečky s průměrem 2,5–3 cm na plechu mírně vytřeném olejem a vysypaném moukou. Pozn.: k tvarování můžete použít i lžíci. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 230 °C. Když bochánky narostou, snižte teplotu na 180 °C a upečte je do zlatova.
Tvarohová pomazánka
- Smíchejte 25 dkg tvarohu s polovinou očištěné a na malé kostičky pokrájené cibule. Podle chuti přidejte sůl, červenou papriku, pepř, nakonec přidejte ještě jednu polévkovou lžíci smetany a celé dobře promíchejte.
Dokončení
- Tvarohovou pomazánku promíchejte s Herou a naplňte bochánky. Ozdobte podobně jako na obrázku.
