Pizza věnec
Cítíte to? To je Itálie! Pizza věnec vypadá krásně, ale pokud už to nemůžete vydržet, můžete těsto klidně rozválet na plech a celý postup urychlit.
Čas přípravy50 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 1 a ½ lžíce rozpuštěné Hery
- 250 ml vlažné vody
- špetka soli
- 500 g hladké mouky
- ½ kostky droždí
Na náplň:
- 1 konzerva rajčat
- 2 stroužky česneku
- lžička oregana
- sůl
- pepř
- 250 g slaniny
- 200 g mozzarelly
Postup přípravy
- Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké.
- Těsto rozdělte na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte ho odpočívat na 12 hodin do lednice. Těsto rozválejte, potřete rozmixovanými rajčaty smíchanými s mačkaným česnekem, oregánem, solí a pepřem. Na rajčatovou omáčku naskládejte slaninu a posypte nastrouhanou mozzarelou. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynou ještě alespoň 40 minut.
- Pečte na 180 °C cca 30 minut.
TIP: Udělejte si domácí salsu a kousky pizza věnce namáčejte v salse.
