Bryndzové trojhránky
Slaná chuťovka s nádechem Slovenska. Bryndzové trojhránky jsou skvělé jako slaná snídaně, svačina nebo pohoštění pro hosty. Ale co si budeme povídat, nejlépe se hodí k parádně vychlazenému pivu.
- Čas přípravy30 minut
- 12 porce
Ingredience
Na těsto:
- 70 g Hery
- 120 g bryndzy
- 120 g polohrubé mouky
- ½ balení kypřicího prášku
- špetka soli
Na náplň:
- 150 g bryndzy
- 20 g Hery
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- špetka mleté sladké papriky
- vajíčko na potření, kmín
Postup přípravy
- Na vále ručně zpracujte všechny suroviny na těsto. Bryndzu předtím prolistujte. Zabalte do folie a dejte odležet do lednice. Mezitím si připravte náplň. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi osmahněte cibuli, poté posypte mletou paprikou, přidejte česnek a promíchejte a odstavte z ohně. Smíchejte brynzu s vychladlou směsí.
- Vychlazené těsto rozválejte na obdélník vysoký cca 5 mm, potřete ho náplní a zatočte jako roládu. Z rolády krájejte trojúhelníky, které pokládejte na předem vymazaný plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte kmínem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.