use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nivové rohlíčky

Pokud nemáte rádi návštěvy, tyto rohlíčky jim raději neservírujte. Jsou totiž návykové!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 24 porce
recipe image Pikantní nivové rohlíčky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 275 g hladké mouky
  • 125 g Hery
  • 1 vejce
  • sůl
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 200 g nivy
  • 1 vejce a 3 lžíce piva na potření
  • 1 lžíce celého máku
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce lněných semínek
      Postup přípravy:
      1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklou Heru, vejce, 1/2 lžičky soli a jogurt. Důkladně vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut v chladu odležet.
      2. Nivu nakrájíme na špalíčky. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a nožem ho rozdělíme na trojúhelníky. Na stranu každého trojúhelníku položíme špalíček nivy. Těsto lehce potřeme vejcem rozšlehaným s pivem a svineme je do rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě jednou je potřeme vejcem s pivem. Posypeme je mákem, kmínem a sezamovými i lněnými semínky.
      3. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10–12 minut dozlatova.