use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina

Bublanina je klasika, která díky množství variant nikdy neomrzí. Vyzkoušejte tu naši s krásně křupavou drobenkou z ovesných vloček a mandlí.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 20 porce
recipe image Bublanina

Ingredience

Na těsto:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • lesní ovoce
Na drobenku:
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 20 g mandlových plátků
      Postup přípravy
      1. Vejce spolu s třtinovým cukrem dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nebude hodně světlá a nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
      2. Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám k ní bublanina mohla přilepit. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypte ovoce – čerstvé nebo mražené.
      3. Připravte si drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypte zbylými mandlovými lupínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut dozlatova. Nechte vychladnout.