Bublanina
Bublanina je klasika, která díky množství variant nikdy neomrzí. Vyzkoušejte tu naši s krásně křupavou drobenkou z ovesných vloček a mandlí.
Čas přípravy25 minut
20 porce

Ingredience
Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 150 g třtinového cukru
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- lesní ovoce
Na drobenku:
- 100 g krupicového cukru
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 20 g mandlových plátků
Postup přípravy
- Vejce spolu s třtinovým cukrem dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nebude hodně světlá a nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
- Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám k ní bublanina mohla přilepit. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypte ovoce – čerstvé nebo mražené.
- Připravte si drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypte zbylými mandlovými lupínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
