use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chřestový koláč

Chřest nejen skvěle chutná, ale je také velmi zdravý. Obsahuje řadu vitamínů, vápník a také železo. Pozvěte ho do své kuchyně a připravte netradiční slaný koláč, se kterým rozhodně zabodujete!
  • 2 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Chřestový koláč

Ingredience

Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 100 g Hery
  • 1 vejce
Náplň
  • 300 g zeleného chřestu
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3 jarní cibulky
  • 2 vejce
  • 200 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
      Postup přípravy
      1. Začněte přípravou těsta. Smíchejte si mouku se solí, přidejte nakrájenou Heru a nakonec vejce. Pokuste se vytvořit jednotné a nelepivé těsto. Až budete mít hotovo, zabalte ho do potravinové fólie a nechte v lednici cca hodinu odpočinout.
      2. Nyní přišel čas na vyválení těsta. K tomu použijte pečicí papír, který lehce poprašte moukou. Těsto vyválejte na velikost plechu a myslete na to, aby mělo cca 0,5 cm na výšku. Až budete mít těsto vyválené, přeneste ho opatrně na vymazaný plech a zatlačte ho do krajů. Těsto propíchejte vidličkou a dejte ho na 10 minut odpočinout do lednice.
      3. Než si těsto odpočine, připravíte náplň. Na pánvi osmahněte dozlatova jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Až bude cibulka tak akorát, nechte ji vychladnout. V misce smíchejte vajíčka, smetanu, špetku soli a pepře, nastrouhaný sýr a vše dobře promíchejte.
      4. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a pečte ho na 190 °C cca 25 minut, dokud nebude jeho povrch zlatavý. Poté plech vyndejte, rozprostřete na něj osmaženou cibulku, na ni nalijte smetanovou směs a nahoru vyskládejte omytý chřest. Šup s koláčem zpět do trouby a péct dalších 25 minut. Pak už nezbývá, než dodat – dobrou chuť!