use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Houbový quiche

Už jste je dali do smaženice, do kulajdy, ale co do quiche? Zužitkujte nasbírané houby v tomto výborném slaném koláči.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Houbový quiche

Ingredience

Na těsto:
  • 175 g pšeničné mouky
  • 100 g Hery máslové
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 4 lžíce ledové vody
Na náplň:
  • 600 g lesních hub/žampionů
  • 1 pórek
  • 80 g Hery máslové
  • 150 g smetany
  • 150 g mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžičky tymiánu
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva dle chuti
      Postup přípravy:
      1. Mouku smíchejte se solí a Herou máslovou. Udělejte žmolenku, postupně přimíchávejte vodu a nakonec přidejte žloutek. Vypracujte hladké těsto. To nechejte zabalené v potravinové fólii odpočívat alespoň hodinu v lednici.
      2. Těsto vyválejte, na pomoučněném vále a vložte do formy o průměru 30 cm. Formu opět dejte do lednice.
      3. Nakrájený pórek chvíli opékejte na pánvičce, přidejte očištěné a nakrájené houby. Opékejte přibližně 5 minut. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Zavařte a odstavte. Přidejte žloutek, smetanu, citronovou šťávu a koření. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
      4. Náplň nalijte do formy vyložené těstem. Pečte na 180 °C, cca 30 až 40 minut.