Houbový quiche
Už jste je dali do smaženice, do kulajdy, ale co do quiche? Zužitkujte nasbírané houby v tomto výborném slaném koláči.
- Čas přípravy20 minut
- 8 porce
Ingredience
Na těsto:
- 175 g pšeničné mouky
- 100 g Hery máslové
- 1 žloutek
- špetka soli
- 4 lžíce ledové vody
Na náplň:
- 600 g lesních hub/žampionů
- 1 pórek
- 80 g Hery máslové
- 150 g smetany
- 150 g mléka
- 1 žloutek
- 1 lžičky tymiánu
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
- citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:
- Mouku smíchejte se solí a Herou máslovou. Udělejte žmolenku, postupně přimíchávejte vodu a nakonec přidejte žloutek. Vypracujte hladké těsto. To nechejte zabalené v potravinové fólii odpočívat alespoň hodinu v lednici.
- Těsto vyválejte, na pomoučněném vále a vložte do formy o průměru 30 cm. Formu opět dejte do lednice.
- Nakrájený pórek chvíli opékejte na pánvičce, přidejte očištěné a nakrájené houby. Opékejte přibližně 5 minut. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Zavařte a odstavte. Přidejte žloutek, smetanu, citronovou šťávu a koření. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
- Náplň nalijte do formy vyložené těstem. Pečte na 180 °C, cca 30 až 40 minut.