Malé pralinky s čokoládovým krémem
Vyzkoušejte nepečené pralinky s vynikajícím čokoládovým krémem. Díky košíčku z čokolády každá pralinka hezky křupne.
Čas přípravy50 minut
30 porce

Ingredience
- 20 dkg čokolády na vaření
- 20 dkg cukru
- 1 dl smetany na šlehání
- 2 dkg sušeného mlieka
- 20 dkg Hery
- 9 dkg kakaového rizika
- cca 3–4 cl koňaku na dochucení
- + malé pralinkové formičky nebo malé papírové košíčky na muffiny
Postup přípravy
- V míse nad mírně vařící vodou rozpusťe čokoládu. Naplňte jí formičky (lžičkou nebo metličkou) a to tak, abyste pokryli celý jejich vnitřek. Dejte vychladit.
- Celý postup opakujte dvakrát až třikrát, aby byla čokoládová krusta dostatečně silná a připravená na plnění krémem.
- V kastrůlku smíchejte smetanu na šlehání s 3/4 připraveného cukru. Přimíchejte sušené mléko, kakao a zbytek cukru. Míchejte, dokud hmota nebude zcela hladká. Nakonec kastrůlek odstavte, přidejte Heru a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká lesklá hmota. Nakonec přidejte koňak.
- Krém rozetřete na plech a dejte do lednice, aby rychleji vychladl. Jakmile jej vyndáte z lednice, ještě jednou jej promíchejte, aby se s ním lépe pracovalo. Krémem naplňte cukrářský sáček a plňte připravené čokoládové formičky na pralinky.
- Na ozdobu můžete použít opražené mandle nebo barevné cukrové zdobení.
