Malinový krém
Malinový krém, se kterým ozdobíte dort i cupcakes
Ať už se chystáte péct princeznovský dort nebo chcete roztomile nazdobit cupcakes, s malinovým krémem nikdy neuděláte chybu. Nejenže má krásnou barvu, ale také chutná jako právě utržené maliny. Že už se vám sbíhají sliny? Tak se pusťte do přípravy!
Ať už se chystáte péct princeznovský dort nebo chcete roztomile nazdobit cupcakes, s malinovým krémem nikdy neuděláte chybu. Nejenže má krásnou barvu, ale také chutná jako právě utržené maliny. Že už se vám sbíhají sliny? Tak se pusťte do přípravy!
Čas přípravy30 minut
1 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 350 g Hera máslová
- 500 g malin
- 120 g cukru krystal
- 40 g kukuřičného škrobu
- 2 žloutky
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
- Ze všeho nejdříve maliny rozmixujte ponorným mixérem a poté přepasírujte přes sítko do hrnce.
- Do malin přidejte cukr, citrónovou šťávu, žloutky, vanilkový extrakt a škrob. Vše dobře promíchejte.
- Hrnec dejte na sporák a za stálého míchání uvařte malinový pudink. Abyste zabránili škraloupu na povrchu pudinku, dejte přes hrnec potravinářskou fólii a nechte ho vystydnout při pokojové teplotě. Vychladlý krém ještě jednou prošlehejte ručním mixérem.
- Heru máslovou při pokojové teplotě vyšlehejte do bílé pěny. Než poté začnete obě směsi smíchávat, ověřte si, že mají stejnou teplotu, jinak by se vám ve směsi mohly udělat hrudky. Do Hery máslové postupně zašlehávejte malinový pudink. A teď už jen ozdobte dortík, cupcaky nebo jinou dobrotu.
