Medové řezy
Voňavé medové řezy se budou vyjímat jak mezi cukrovím tak vedle horkého šálku kávy.
- Čas přípravy1 hodiny
- 16 porce
Ingredience
Na medové pláty:
- 5 ks vajec
- 250 g Hera máslová příchuť
- 300 g hladké mouky
- 150 g krystalového cukru
- 50 ml octa
- 1 sáček (12 g) sody
- 100 g medu
Krém:
- 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mléka
- 250 g Hera máslová příchuť
- 100 g švestkových povidel
- 100 g sušených švestek namočených v rumu
- 150 g mletých vlašských ořechů
Postup přípravy:
- Ve vodní lázni zahřejte vejce s cukrem, medem a rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Do horké směsi přidejte pro nakypření sodu prolitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude štípat v ústech, a nakonec vmíchejte mouku.
- Těsto nechte vychladnout přes noc v lednici a druhý den ho vyválejte na 4–5 plátů. Pečte na 180 stupňů dozlatova. Zbytek těsta upečte také, spolu s ořechy jej použijete na drobenku.
- Krém připravíte tak, že karamelizované mléko vyšleháte společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Medové pláty pak vždy natřete slabou vrstvou povidel, rovnoměrně na ně položte nakrájené švestky a potřete krémem. Vrchní plát posypte mletými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.