use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pečená jablka

Jednoduchá pečená jablíčka plná rozinek a voňavá po rumu.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy15 minut
  • 4 porce
recipe image Pečená jablka

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 4 větší jablka
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • 1 ČL skořice
  • 50 g loupaných mandlí
  • 50 g hrozinek
  • 20 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 50 ml rumu
      Postup přípravy
      1. Z jablek odkrojte vršek, aby vznikla čepička. Opatrně vyndejte jádřinec, abyste jablko vespod neprořízli, a vydlabejte asi dvě třetiny vnitřní části jablka. Vznikne vám mistička. Vydlabanou část jablka nakrájejte na drobné kostičky. Hrozinky propláchněte vroucí vodou a namočte na chvíli do rumu.
      2. Cukr utřete s Herou, přidejte pokrájené kousky jablek, hrozinky, skořici, mandle a pár kapek rumu.Vydlabaná jablka naplňte připravenou směsí, vložte je do zapékací misky a pečte do změknutí (zhruba 30–45 minut).