Pečená jablka
Jednoduchá pečená jablíčka plná rozinek a voňavá po rumu.
- Čas přípravy15 minut
- 4 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 4 větší jablka
- ¼ šálku třtinového cukru
- 1 ČL skořice
- 50 g loupaných mandlí
- 50 g hrozinek
- 20 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 50 ml rumu
Postup přípravy
- Z jablek odkrojte vršek, aby vznikla čepička. Opatrně vyndejte jádřinec, abyste jablko vespod neprořízli, a vydlabejte asi dvě třetiny vnitřní části jablka. Vznikne vám mistička. Vydlabanou část jablka nakrájejte na drobné kostičky. Hrozinky propláchněte vroucí vodou a namočte na chvíli do rumu.
- Cukr utřete s Herou, přidejte pokrájené kousky jablek, hrozinky, skořici, mandle a pár kapek rumu.Vydlabaná jablka naplňte připravenou směsí, vložte je do zapékací misky a pečte do změknutí (zhruba 30–45 minut).