use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Plněné polštářky

Rychlá dobrota z lineckého těsta. Polštářky můžete naplnit ořechy s rumem jako my nebo si zvolit vlastní náplň podle vlastní chuti.
  • 45 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 25 porce
recipe image Plněné polštářky

Ingredience

Na těsto:
  • 120 g moučkového cukru
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 370 g hladkých mouky
  • 1 kus citronového koně
  • 1 vanilkový cukr
Na náplň:
  • 1 PL rumu (mohou a ostatní být)
  • 80 g posekaných ořechů
  • 80 g hrozinek
      Postup přípravy:
      1. Studenou Heru prohněťte s moukou a spolu s ostatními ingrediencemi na těsto vypracujte linecké těsto, které pak dejte ztuhnout do lednice.
      2. Mezitím si připravte náplň. Do jedné misky odvažte ingredience na náplň a promíchejte.
      3. Vytáhněte těsto z lednice a na pomoučeném vále vyválejte plátek tenký 4 mm. Pomocí formy vykrájejte cca 25 kruhů o průměru 8 cm. Ty naplňte náplní a přeložte je na polovinu. Volné okraje těsta slepte prsty. V předehřáté troubě pečte cca 10–15 minut při teplotě 200 °C.
      4. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.