Rychlý ostružinový koláč
Tohle je opravdová rychlovka. Stačí vše vymáchat, nalít do formy a péct. Výsledkem je vláčný koláč s křupavou cukrovou krustou.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice do těsta + několik lžic na posypání těsta
- 125 g Hery máslová příchuť
- 1 hrnek mléka
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrnky ostružin
Postup přípravy:
- Vyšlehejte vejce s cukrem do hladké, světle žluté a nadýchané pěny. Přidejte rozpuštěnou vlažnou Heru a znovu prošlehejte. Nalejte mléko a promíchejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Vmíchejte do tekuté směsi a vymíchejte hladké, ne příliš husté těsto. Těsto vlejte do Herou vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 29 cm.
- Do těsta naskládejte ostružiny a posypejte asi 1/4 hrnkem cukru. Cukr se při pečení rozpustí a udělá neodolatelnou křupavou kůrčičku. Pečte na 180 °C do zezlátnutí koláče, což je asi tak půl hodiny.
- Koláč je velice šťavnatý a voňavý. Když se budete chtít ještě více rozmazlit, tak si ke koláči ušlehejte ještě nesladkou šlehačku.
