use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Třešňový koláč

Šťavnatý třešňový koláč s křupavou krustou na povrchu. Dáte si?
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Třešňový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 150 g hladké mouky
  • 130 g hrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 130 g povolené Hery
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce vody
  • 500 g odpeckovaných třešní
  • 100g cukru krupice
  • 1/4 vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu
  • 1 polévková lžíce solamylu (podle toho jak třešně pustí šťávu)
  • 1 polévková lžíce vody
      Postup přípravy:
      1. Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidejte tuk Hera, jedno vejce a smetanu. Vše promíchejte. Těsto dejte na pomoučenou desku a rychle jej zpracujte. 1/3 těsta zabalte do hliníkové fólie a dejte ji do mrazáku.
      2. Vymažte koláčovou formu o průměru 26 cm tukem Hera a vysypejte ji strouhankou. Formu po dně a po stranách vyložte zbývajícím těstem. Nechte vypeckované třešně okapat v sítu a poté je smíchejte s bramborovou moukou. Třešně rovnoměrně rozprostřete na těsto.
      3. Těsto vychlazené v mrazáku nastrouhejte přímo na ovoce. Pečte cca 45 minut při 180 °C.