Třešňový koláč
Šťavnatý třešňový koláč s křupavou krustou na povrchu. Dáte si?
Čas přípravy30 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 150 g hladké mouky
- 130 g hrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 130 g povolené Hery
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce moučkového cukru
- 4 polévkové lžíce vody
- 500 g odpeckovaných třešní
- 100g cukru krupice
- 1/4 vanilkového lusku
- kůra z poloviny citronu
- 1 polévková lžíce solamylu (podle toho jak třešně pustí šťávu)
- 1 polévková lžíce vody
Postup přípravy:
- Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidejte tuk Hera, jedno vejce a smetanu. Vše promíchejte. Těsto dejte na pomoučenou desku a rychle jej zpracujte. 1/3 těsta zabalte do hliníkové fólie a dejte ji do mrazáku.
- Vymažte koláčovou formu o průměru 26 cm tukem Hera a vysypejte ji strouhankou. Formu po dně a po stranách vyložte zbývajícím těstem. Nechte vypeckované třešně okapat v sítu a poté je smíchejte s bramborovou moukou. Třešně rovnoměrně rozprostřete na těsto.
- Těsto vychlazené v mrazáku nastrouhejte přímo na ovoce. Pečte cca 45 minut při 180 °C.
