Skořicová srdíčka
Láska prochází žaludkem! Probudit se vůní těchto srdíček je sen každého, a to nejen na Valentýna.
Čas přípravy40 minut
20 porce

Ingredience
Na těsto:
- 250 ml plnotučného mléka
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 1 vejce
- 500 g hladké mouky
- ½ ČL kardamomu
- 50 g třtinového cukru
- špetka soli
- 20 g droždí (½ kostky)
Na náplň:
- 60 g třtinového cukru
- 60 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 2 ČL skořice
Postup přípravy:
- Připravte si kvásek. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Přidejte do něj lžíci cukru, promíchejte a rozdrobte do něj droždí. Nechte pár minut na teplém místě. Až se na povrchu udělají bubliny, kvásek je připravený. Do mouky přimíchejte cukr, kardamom a špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto. Těsto nechte v míse kynout přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. Bude to trvat asi hodinu. Těsto za tu dobu zdvojnásobí svůj objem. Mezitím si připravte skořicovou náplň.
- Heru rozpusťte, vmíchejte do ní cukr a skořici. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Zpracujte je po jednom. Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu dlouhou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm a dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran rolovat. Položte na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte špičku, aby mělo těsto podobu srdíčka.
- Z dávky těsta jsou zhruba dva plechy srdíček, celkem asi 20 kousků. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15–20 minut dozlatova.
